17.06.2024

LRT trumpai. Pokyčiai „Regitroje“: ilgėja vairuotojo pažymėjimo gaminimo terminas

„Regitroje“ keičiasi vairuotojo pažymėjimo gaminimo trukmė. Nuo pirmadienio, birželio 17 d., 10 darbo dienų terminas pailgės 5 dienomis ir sieks 15 d. d.

Šiuo pokyčius lėmė Vidaus reikalų ministrės įsakymas, kuriuo atnaujinama vairuotojo pažymėjimų gaminimo tvarka. Įsakymas įsigalios birželio 17 d.

„Regitros“ atstovas spaudai Lukas Vosylius LRT.lt komentavo, kad nuo šių metų liepos 1 d. „Regitra“ pradės teikti naują paslaugą – išduos vairuotojo kvalifikacijos korteles.

„Šiai paslaugai teikti bus naudojamas tas pats (tiek žmogiškasis, tiek ir įrangos) gamybinis resursas, kaip ir gaminant vairuotojo pažymėjimus“, – sakė jis.

Jo teigimu, papildomos įrangos ir žmogiškojo resurso klausimas buvo svarstomas įvertinant tai, kad prognozuojamas didžiausias klientų poreikis gauti vairuotojo kvalifikacijos korteles bus pirmus 3–4 mėnesius.

„Tikėtina, kad vėliau klientų srautas stabilizuosis ar net galbūt sumažės. Visi vairuotojo pažymėjimų (VP) ir vairuotojo kvalifikacijos kortelių (VKK) gamybos procesai vyks įprastine tvarka, tad trumpalaikiam sprendimui papildomo žmogiškojo resurso įdarbinimas ar įrangos įsigijimas būtų neracionalu“, – teigė L. Vosylius.

Anot atstovo, įvertinus visas aplinkybes, priimtas sprendimas suvienodinti tiek VP, tiek ir VKK išdavimo terminus iki 15 darbo dienų, taip suvaldant galimas rizikas ir padidėjusį poreikį.

Jo teigimu, stengiamasi pagaminti ir pristatyti klientui vairuotojo pažymėjimą kaip įmanoma greičiau.

„Dažniausiai tai pavyksta padaryti anksčiau, nei yra numatytas terminas. Pailginus vairuotojo pažymėjimo išdavimo terminą iki 15 darbo dienų, šiuo metu galiojančios išdavimo kainos nesikeis: per 15 d. d. – 14,19 eurų, skubos tvarka per 1 darbo dieną – 37,36 eurai, o per 3 darbo dienas – 22,88 eurai“, – vardijo L. Vosylius.

 

Šaltinis: lrt.lt